Hot Deals

Kokie yra NAMIKO fermentuotų gėrimo koncentratų privalumai?

NAMIKO fermentuoti gėrimo koncentratai yra rūgštaus skonio ir turi daug gyvų ir aktyvių naudingųjų maistą rauginančių mikroorganizmų. Šie naudingųjų mikroorganizmų koncentratai neturi laktozės, nepasterizuoti, nealkoholiniai ir tinka tiek visavalgiams, tiek veganams.

Kuo naudingi rauginti produktai?

Rauginti produktai, kurie yra gaminami naudojant gerąsias bakterijas arba fermentus, gali būti labai naudingi sveikatai ir maistui. Štai keletas naudingų dalykų apie juos:

  1. Gerųjų bakterijų šaltinis: Rauginti produktai, pvz., raugintas kopūstai, raugintas agurkai, jogurtas ir kefyras, gali būti puikus probiotikų šaltinis. Probiotikai yra naudingos bakterijos, kurios gyvena žarnyne ir gali padėti palaikyti gerą žarnyno sveikatą.
  2. Maistinių medžiagų gausa: Fermentacijos metu bakterijos arba mielės pradeda maisto medžiagų skaidymą. Tai gali padidinti maisto maistingumą ir padaryti jį lengviau virškinamą.
  3. Pagerintas skonis: Fermentacijos procesas dažnai suteikia produktams unikalų skonį. Pavyzdžiui, rauginti kopūstai gauna rūgštų ir atspalvį skonį, o fermentuotas kefyras tampa kreminiu ir šiek tiek rūgštus.
  4. Ilgesnis galiojimo laikas: Dėl rauginto produkto pH sumažėja, kas gali padėti ilgiau išlaikyti maistą. Tai buvo ypač naudinga senovės laikais, kai žmonės naudojo fermentaciją kaip maisto konservavimo būdą.
  5. Gali pagerinti virškinimą: Probiotikai, esantys fermentuotuose produktuose, gali padėti reguliuoti žarnyno funkciją ir pagerinti virškinimą. Tai gali sumažinti pilvo pūtimą, vidurių pūtimą ir kitus virškinimo sutrikimus.

Tačiau svarbu atsiminti, kad fermentuoti produktai gali neturėti tokių naudingų savybių, jei jie per daug apdoroti arba jei yra pridėjama per daug druskos ar konservantų. Be to, žmonės, turintys tam tikrų sveikatos problemų arba imuninės sistemos sutrikimų, turėtų pasitarti su gydytoju prieš pridedant daug fermentuotų produktų prie savo dietos.

NAMIKO privalumai:

• naudingųjų mikroorganizmų koncentratų Turboraugas, ZOENAMIKO autorius Ramūnas Račkauskas suformavo ir iškultivavo NAMIKO mikrobiologinę įvairovę iš įvairių mūsų natūralioje aplinkoje esančių rūgimo šaltinių, todėl NAMIKO sudėtyje yra visa mūsų natūralioje aplinkoje aptinkamų rūgimą atliekančių naudingųjų mikroorganizmų įvairovė;

• NAMIKO gamyboje naudojamos aukščiausios kokybės žaliavos – ekologiški avižų dribsniai, grikiai, ryžiai bei medus;

• įpylus NAMIKO į augalinės kilmės patiekalus, iškart prasideda maisto rūgimo procesai, kurie toliau vyksta burnoje ir tęsiasi maistui judant virškinimo trakte.

Vertybės:

Sąžiningumas. Nuoširdumas. Savitarpio pagalba

NAMIKO – tai gyvų ir aktyvių naudingųjų – rūgimą atliekančių – mikroorganizmų bei jų fermentų koncentratai, skirti pilti į visus augalinės kilmės patiekalus, garnyrus bei gėrimus.

Naudingieji mikroorganizmai – tai augalinės kilmės maiste besidauginantys ir maistą rauginantys mikroorganizmai. Rauginti produktai yra naudingesni žmogaus sveikatai nei tie patys nerauginti produktai, todėl rūgimą atliekantys mikroorganizmai ir yra vadinami naudingaisiais mikroorganizmais.

Simbiotinis maistas – tai augalinės kilmės maistas (sriubos, košės, blynai, salotos, daržovės gėrimai ir kt.), į kurį yra įpilta gyvų ir aktyvių maistą rauginančių naudingųjų mikroorganizmų koncentrato (NAMIKO).