Hot Deals

Jei vanduo – itin nemalonaus, sugedusių kiaušinių kvapo...

  • Kokia tokio vandens kokybė ir kaip spręsti susidariusią bėdą?
  • Iš kur toks vandens kvapas?Jei geriamas vanduo dvokia sugedusiais kiaušiniais, priežastys tokiam kvapui atsirasti gali būti kelios. Neretai pasitaiko, kad šaltas vanduo neturi jokio kvapo, tuo tarpu karštas – riečia nosį.
  • Kas tai lemia? Gali būti, jog taip yra dėl to, kad karštas vanduo yra per retai ir per mažai naudojamas, tad jis paprasčiausiai „užsistovi“, arba yra per žema naudojamo karšto vandens temperatūra.

Tačiau kur kas dažnesnė tokio vandens kvapo priežastis – vandenyje ištirpęs sieros vandenilis. Sieros vandenilis – tai bespalvės specifinio, sugedusių kiaušinių kvapo dujos. Jas pagamina sieros bakterijos. Pastarosios naudoja uolienose, dirvožemyje bei pūvančiuose augalinėse medžiagose esančią sierą, o galutinis jų darbo produktas – sieros vandenilis. Šios bakterijos žmogaus sveikatai nėra pavojingos, tačiau padidėjusi sieros vandenilio koncentracija vandenyje suteikia itin nemalonų kvapą.

Ar reikalingi vandens tyrimai?

Nors tikslų sieros vandenilio kiekį vandenyje nustatyti gana sudėtinga (sieros vandenilis dujų pavidalu labai greitai atsiskiria nuo vandens ir išsisklaido ore), vandens kokybę tirti būtina. Ir tai daryti rekomenduojama reguliariai. Specialūs vandens tyrimai leis įvertinti vandens rūgštingumą, kietumą, fluoro, geležies, nitratų bei nitritų, mangano ar kitokių medžiagų, įvairių druskų kiekius vandenyje. Remiantis vandens tyrimų rezultatais, bus galima išsirinkti labiausiai tinkamą vandens valymo ar filtravimo sistemą, vandens filtrus.

Kokie vandens filtrai geriausiai pašalina sieros vandenilį?

Efektyviausias būdas iš vandens pašalinti sieros vandenilį – namie įsirengti vandens nugeležinimo filtrą. Toks įrenginys tuo pačiu metu iš vandens išvalo ir

higienos normas viršijančią geležį, manganą, kitokias mechanines priemaišas. Tiksliau nuspręsti, kokio galingumo vandens nugeležinimo filtras turėtų būti įsigytas, taip pat ar nereikia papildomų vandenį valančių priedų, padės išsamūs vandens tyrimai.

Beje, gana dažnai pasitaiko, kai klientai, suklaidinti žemos kainos ir įsigiję vandens minkštinimo filtrus, susiduria su tuo, kad išvalius vandenį, nemalonus vandens kvapas vis tiek lieka. Tuomet tenka papildomai montuoti dar ir vandens nugeležinimo filtrą, kad vanduo būtų tinkamai oksiduojamas. Todėl labai svarbu iškart pasirinkti kompleksišką, patikimą ir tuo pačiu metu ekonomišką vandens valymo sprendimo būdą.