Hot Deals

Ar galima pavalgius gerti vandenį?

Yra įprasta gerti vandenį prieš valgį, po valgio ar tarp valgių. Pirmiausia, tai padeda pagerinti virškinimą ir prisotina organizmą, padedant maistui judėti per virškinimo sistemą. Tačiau keletas veiksnių gali turėti įtakos, ar rekomenduojama gerti vandenį prieš ar po valgio.

Prieš valgį gėrimas vandens gali padėti sumažinti apetitą, todėl žmonės, siekiantys numesti svorio, tai gali išnaudoti. Tačiau žmonėms, kuriems yra mažas apetitas arba kuriems reikalingas didesnis maisto kiekis, gerti vandenį prieš valgį gali sumažinti jų suvalgomos maisto dalies dydį.

Po valgio gerti vandenį taip pat gali būti naudinga. Tai gali padėti praplauti maisto daleles, kurios gali liekti ant dantų arba gerklės, ir sumažinti rūgštingumą skrandyje, kas gali padėti užkirsti kelią skrandžio refliuksui. Tačiau gėrimas per dideli kieki vandens po valgio gali išplėsti skrandį, sukeldamas diskomfortą.

Bendru požiūriu, geriausias būdas gerti vandenį yra tarp valgių. Tai padeda išvengti per didelio pilnumo pojūčio valgant ir užtikrina organizmo hidrataciją. Rekomenduojama vartoti vandenį prieš valgį maždaug 30 minučių arba po valgio maždaug po 1-2 valandų.

Svarbu atkreipti dėmesį į individualius poreikius ir sveikatos būklę. Jei turite kokių nors virškinimo sistemos sutrikimų arba kitų sveikatos problemų, geriausia pasitarti su gydytoju ar dietologu, kad gautumėte asmeniškai pritaikytus patarimus.