Hot Deals

Blogas karšto vandens kvapas iš vandens boilerio?

  • Dažniausiai blogą kvapą sukelia tam tikros bakterijos. Jos gyvena ir dauginasi vandens tiekimo įrenginiuose ir ne tik.
  • Žymiai labiau linkę į blogą kvapą emaliuoti vandens šildytuvai, kuriuose yra įrengti tirpstantys anodiniai strypai. Pagal normas, tokie tirpstantys anodai turi būti visuose emaliuotuose vandens šildytuvuose. Anodų paskirtis - saugoti vandens šildytuvo talpą nuo korozijos. Anodas, būdamas aktyvesnis elektrocheminiu požiūriu už plieninę vandens šildytuvo sienelę, pats aktyviai reaguoja (tuo pačiu ir tirpsta, susidėvi), taip apsaugodamas sieneles nuo korozijos. Dėvėdamasis (tirpdamas) anodas tampa porėtas, korytas. Todėl jame labai geros sąlygos kauptis ir daugintis blogą kvapą sukeliančioms bakterijoms.
  • Taip pat tos bakterijos kaupiasi ir ant sienelių esančiose nuovirose. Taigi, jų atsikratyti yra gana sunku. Tokiu būdu, arba reikia pašalinti tirpstantį anodą, taip, gal būt, prarandant vandens šildytuvo garantiją, arba reikia pereiti prie nerūdijančio plieno karšto vandens šildytuvų, kuriuose nėra tirpstančių anodų.
  • Galima-reikia emaliuotą šildytuvą gerai išdezinfekuoti kalio permanganato (arba analogiškos paskirties preparatais) ir po to gerai išskalauti. Aišku, tai nepanaikina bakterijų kaupimosi priežasčių - tam reikia dar ir visiškai pašalinti susikaupusias nuoviras. Viena iš išeičių - emaliuotame vandens šildytuve susimontuoti netirpstantį anodą. Toks anodas reikalauja nedidelės elektros srovės krūviui sudaryti, todėl jam būtinas elektros prijungimas. Tačiau jo paviršius yra kietas ir lygus, taigi, panaikinama viena iš blogo kvapo priežasčių. Reikėtų pasidomėti, kas apsiimtų dezinfekuoti blogą kvapą skleidžiantį vandens šildytuvą. Taip pat jo vidaus paviršių reikėtų gerai išvalyti nuo kalkinių nuosėdų ir panaikinti tirpstantį anodą. Neatlikus visų priemonių, blogas kvapas greitai vėl atsinaujins.
  • Kadangi blogą kvapą sukelia negyvos, pūvančios bakterijos, tai vandens šildytuvo iškaitinimas aukštoje temperatūroje taip pat nepadeda.
  • Rekomenduojama įsirengti naują vandens šildytuvą, geriausia nerūdijančio plieno, be tirpstančių anodų. Tokiu atveju rekomenduojame kreiptis į boilerių valytojus, arba žmones kurie parduoda boilerius, turės kur nukreipti, kadangi boilerio valymas yra gana atsakingas ir kruopštus darbas. Taip pat, pirmiausia rekomenduojame padidinti temperatūrą - boilerio maksimaliai,  palaikyti pora dienų ir intensyviai nuleidinėti karštą vandenį, jei ši problemą nepadės, greičiausiai bus kaltas anodas (jis surenka visas "šiukšles" boileryje).